Pirovac - Jozo apartman

Jozo apartman - Pirovac - Horvátország - Észak-Dalmácia - Pirovac
Jozo apartman - Pirovac
Jozo apartman - Pirovac
Értékelés Holidaycheck
  • Időpontok: 21 időpont
  • Közlekedés: egyéni (-)
  • Ellátás: Ellátás nélkül
  • 100 200 Ft -tól
A szervező utazási iroda megjelölése: Pirovac - Jozo apartman
Leírás
Pirovac egy leírhatatlanul szép dalmát település, melynek óvárosa a tizenötödik és a tizenhatodik századból származik, és nagyon jó állapotban maradt. A régi városközpontban barangolva számtalan festői szépségű házat láthatunk.

A Pirovaci öböl bővelkedik gyönyörű öblökben, aprókavicsos strandokban, és itt van a meseszerű Szent István kis sziget is, melyen egy ősi kolostor maradványai hívogatnak.

A várost azoknak a turistáknak ajánljuk akik csöndre és kikapcsolódásra vágynak. Mivel öbölben van itt enyhébbek a hullámok, így kisgyermekes családoknak is ajánljuk a várost. A tengerpart itt apró kavicsos kristály tiszta és lassan mélyülő.Pirovac főstrandja szépen kiépült és gondozott.

A másik kisebb strand csendesebb, a település déli részén található.
Fekvés
Pirovac pezsgő, élettel teli üdülőhely Šibenik közelében, szép kilátással a Murter szigetre.
A kavicsos strand mentén egy magánházakból álló üdülőtelep található.
Távolságok
Budapest - Pirovac 670 km
Szállás
Az apartman a tengertől kb. 60 m-re, Pirovac központjától kb. 400 m-re található.
Az első és második emeleten összesen 4 apartman található.
2 db 2 fős stúdió
2 db 3-4 fős apartman
Felszereltség
A 2 fős stúdió kb. 26 m2, franciaágyas, konyhasarokkal, zuhanyzós fürdőszobával, SAT-Tv.vel, és tengerre néző balkonnal.

A 3-4 fős apartman: kb. 36 m2, hálószobás, konyhás nappali egy kinyitható kanapéval 2 fő részére, SAT-Tv, tengerre néző balkon.

Az apartmanokban WI-FI elérhetőség van, klíma felár 6€/nap. A konyhák mindegyike tányérokkal, edényekkel, hűtővel, vízforralóval felszerelt.
Sport és szórakozás
Szórakozás: Akik bulizni szeretnek azok sem fognak unatkozni, hiszen a városhatárában van az egyik legnagyobb és legnépszerűbb helyi diszkó, a Porat Club. Ez pontosan a Prosika öbölben van (Pirovactól északra a 8-as út mentén, Drage irányába).

Sport: Akik az aktív nyaralást részesítik előnyben, azok kajakot bérelhetnek, vagy elúszhatnak a Pirovac-öböl közepén fekvő Sustipanac szigetre.

Pirovac strandjai

A város körül található strandszakaszon gyógyiszapot találtak, így a Pirovac-ot gyógyfürdőhellyé nyilvánították és ezzel kiemelt szerepet tud betölteni a horvátországi gyógyturizmusban. Az iszap segít gyógyítani a mozgásszervi bántalmakat és a reumát. A strandja ettől eltekintve kristálytiszta, lassan mélyülő és állandóan meleg.
Lolic strand kék zászlóval rendelkezik, ami nemzetközileg elismert minőséget tükrözi, víz, tisztaság és a szolgáltatások terén is. Itt találhatsz fürdőt, öltözőt és wc-t is. A parton lehet strandfelszerelést is bérelni. Az itt található fák remek árnyékot kínálnak a tikkasztó nyári napsütésben.
Miran strand a Miran Hotel és Miran kemping közelében található. A partja kavicsos és helyiek által látogatott. A közelében van pár bolt, pad, kioszkok, posta és pár bár is.
Makirina-öböl a legdélebbi részén található a városnak és híres a gyógyító iszapjáról.
Előnyök és hátrányok
Grillezési lehetőség, zárt parkoló az udvarban.
Tipp
Látnivalók:

Szent György templom (1505)
1511-ben épült Ferences kolostor
A Sustipanac(helyiek Mojster-ként emlegetik, a szerelem szigete) szigetecskén egy középkori kolostor maradványai
édesvízi Vrana-tó természeti park 6 kilométerre található. A tavat mesés sétálóutak veszik körbe és horgászni is lehet itt.
Kármel-hegyi Miasszonyunk templom
Draganić-ház
Egy napos túra Dubrovnikba
Számos egynapos csónakázós utakat kínálnak a városkában található utazási irodák
Krk nemzeti park, Plitvicei-tavak vagy akár a Kornati Nemzeti Park meglátogatása
További részletek
Pirovac Sibenik és Biograd között fekszik félúton. A városka első lakói rómaiak voltak. Az igazi fellendülést a velencei-török háborúk hozták a település életében ugyanis a környék falvaiból ide menekültek a parasztok. A Velencei Köztársaság magas várfallal vette körbe a várost, hogy megvédje a menekülteket. A Pirovac látnivalók többsége is ebből az időből származik, mint az imént említett várfal, számos épület, illetve a Sv Jure templom.
Mivel Pirovac egy védett öbölben helyezkedik el, így itt nincsenek akkora hullámok a tengeren, mint máshol és a víz is jobban felmelegszik. Ennek köszönhetően Pirovac strandjai nagyon népszerűek. A legnagyobb strand a Lolic, mely Kék Zászló minősítéssel rendelkezik. A Sitnica, Vrulje, Makirina és Vrilo strandok szintén nagyon tiszta tengervízzel rendelkeznek. Ezek mind apró kavicsos tengerpartok. A Makirina strandnál gyógyiszapot találunk, mely hatásos az ízületi betegségekre.
Ellátás
Önellátás
Közlekedés
Egyénileg
Az ár tartalmazza
A szállást apartmanos elhelyezéssel 8 nap 7 éjszakára önellátással
Üdülőhelyi díjat
Az ár nem tartalmazza
Az utazás költségét
Útlemondási biztosítást
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás poggyászbiztosítást,
Klíma felár: 6 €/nap, amely a helyszínen fizetendő
Házi kedvenc 7€/nap

Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek